‘Hiç Kimse’nin Kaleminden

Farklı konularla, her hafta, Gerçek Fethiye Gazetemizin Sanal Ortam köşesinde buluşmaya devam ediyoruz. Gazetemiz çalışanları başta olmak üzere tüm okuyucularımıza teşekkür ediyorum. Önceliği okuyucuya faydalı olabilme amacına ayırarak, geri dönüşlerle birlikte, çoğu zaman gündeme paralel, değişik mevzuları burada paylaşıyoruz. Yazılacak çok şey var. Ancak her şeyi yazmak en azından şimdilik mümkün değil. Yerel gündemden tutunda ülke gündemine hatta uluslararası gündeme kadar hızla akan bir trafik var. Mesela bu hafta, aslında okullarda kayıt parası tartışmalarına yer vermek ve geniş bir değerlendirme yapmak istiyordum. Hem veli açısından hem de okul idarecileri açısından yıllardır çözülemeyen bir kısır döngü. Memleketimizde buna benzer tartışmalı mevzularımız bol. Bir başlarsak yazı uzadıkça uzayacak. ‘Gündeme getirince ne olacak, mahalli bir gazete köşesinde?’ eleştirisi getirebilirsiniz. Şimdiden belirteyim; yazarken amaçlarımızdan biri de farklı bakış açısı ile fikir kazanına tuz ilavesi yapabilmektir. Köşemizde yayınlanan yazılara gazetemizin yanı sıra internet sitesinde de yer verilmektedir. Yine, internet sitesi www.mesutkoc.com da eksiksiz olarak arşivlenmektedir.

Mevsim şartlarını da göz önüne alarak ağır konuları önümüzdeki haftalara bırakalım. Bugün, kısa ama düşündüren bir Nasrettin Hoca nüktesiyle bitiriverelim.

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar:

-“Kimsin?”

-“Hiç” demiş Hoca, “hiç kimseyim.”

Dudak bükülüp önemsenmediğini görünce, sormuş Hoca:

 -“Sen kimsin?”

-“Mutasarrıfım demiş adam kabara kabara. (Mutasarrıf, Osmanlı İmparatorluğu son dönemlerine ait bir yöneticilik kademesi)

-“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasreddin Hoca.

-“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.

-“Daha sonra?..” diye üstelemiş Hoca.

-“Vezir” demiş adam.

-“Daha daha sonra ne olacaksın?”

-“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”

-“Peki ondan sonra?”

Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp “Hiiiç” demiş.

“Daha niye kabarıyorsun be adam” demiş Hoca. “Ben şimdiden, senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım.

Çorbanızın tuzu ile ilgili kaygınız olmaması için köşemizi takip etmeye devam edin. Haftaya yeni yazılarda buluşuncaya kadar sağlıklı mutlu ve huzurlu kalın, hoşcakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Yukarı Çık