Bu Nasıl Zafer Kutlaması?

Bir “30 Ağustos Zafer Bayramı”nı daha coşkuyla kutladık. Binlerce şehidin ırzı, namusu, imanı ve vatanı için İngiliz’i, Rus’u, Ermeni’si ve Fransız’ına karşı mübarek kanlarıyla suladığı bu topraklarda takip eden yıllardan bu güne yapılan kutlamalara bakalım ve sonra sorularımızı soralım. Son dönemin “konjontürel popüler” gazetesi bu zafere ilişkin mesajları toplamış. Bazılarına yer verelim. Yüzlerce televizyon kanalı olmasına rağmen konuşmacıların gün içerisinde anlattıkları da aşağı yukarı bunlardan ibaret zaten. Kimlere karşı kazandığımız bile söylenmeyen zafer konuşmalarında aşağıdaki soruların cevabı yok.

“Ülkemizini tarihteki büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer bayramı milletimizin dirlik ve birliği için, barış ve refahı için kutlu olsun.

Tüm dünyaya birlik ve beraberlik dersinin verildiği milli mücadele ruhunu yaşatan Zafer Bayramımızı aynı his ve duygularla kutlamak temennisiyle 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. Zafer Bayramınız kutlu olsun.

Ulusumuzun bayrağını özgürce göklerde dalgalandıran ve bağımsızlığımızı perçinleyen 30 Ağustos Zaferinin yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde milletçe coşkuyla kutluyoruz.

Bu büyük zaferin 94. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Milli mücadele boyunca başta Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi şükranla anar yüce Türk milletinin Zafer Bayramını kutlarız.

Ülkemizin huzur ve refahı için kanlarını döken aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği Zafer Bayramını heyecan ve coşkuyla kutlamanın onurunu duymaktayız.

Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun.

30 Ağustos’un Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Bu zaferin ışığı altında nice güzel 30 Ağustos Zafer Bayramlara.

Türkler tarih sahnesinde her zaman bağımsızlığına ve istiklaline düşkün bir millet olmuştur. Milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.

Türk askeri savaşmaktan ve yenilmekten hiçbir zaman korkmamıştır işte bu duygu büyük zaferleri getirmiştir. Ulusumuzun Bayramı kutlu olsun.

Milli Kurtuluş Savaşı”mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi”nin 93″üncü yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle.”

– Bu zafer hangi ülkenin ordularına karşı kazanılmıştır?

– Anadolu’muzu işgal eden ülkelerin isimlerine böyle büyük bir zaferi anlatırken dahi yer vermekten neden imtina edilmektedir?

– Bütün bir ülke gündemi sağcısı, solcusu, muhafazakârı, ülkücüsü, türkücüsü, enteli, danteli bu konuda nasıl birlik sağlayabiliyor?

– Bugün dahi bu hain ülkelerin bu topraklarda emeli yok mudur?

– Doğrudan ya da farklı savaş yöntemleri ile bu ülkelerin coğrafyamızı işgali söz konusu değil midir?

– 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası boyutu yok mudur? 30 Ağustosa gelinen süreç anlaşılmadan yeni işgaller nasıl önlenecektir?

– O dönemin tarihi gerçeklerini orjinal belgeleriyle birlikte sahi ne zaman öğreneceğiz? Öldükten sonra mı?

Bu konuya tekrar yer vereceğiz. Yeni yazılarda buluşuncaya kadar sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hoşcakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Yukarı Çık