Konuşalım mı, Kalsın mı?

Terörün söndürdüğü yuvaların, bitirdiği ocakların, acılı yüreklerin sayısı artarak devam ediyor. Bu yazıyı yazmaya çalışırken 9 şehidin daha haberi düştü. ekranlara. Bu kez Şırnak ve Cizre’den. Ne söylesek, ne anlatsak boş! İnanın tarifi zor yaşananların. Daha önce defalarca yazmışız. “Terör ve Yeni Saldırılar: Lanet Olsun!”, “Bitmeyen Terör ve Bölgenin Akıbeti” ve “Terör Neden Bitmez?” başlıklı üç yazı tazeliğini koruyor. Tespitler, sebepler, sonuçlar… Değişmiyor maalesef. Korkarım belki de dile getirilen temennilerin de bir karşılığı yok. En kötüsü de bu zaten.

Terör bir sonuçtur. Yanlış sistemlerin, hatalı politikaların, pansuman tedbirlerin acı neticelerini yaşıyoruz. Daha yaşayacaklarımızı Allah bilir. “Felaket senaryosu yazıyorsun” demeyin. Yaşananlar ortada. Zaten bu konuya girmeyeceğim. İlgi duyanlar www.mesutkoc.com sitesinden “terör” yazıp arama yapabilir. Yazılar orada. Ülke ve bölge olarak yaşadığımız acılar bir tarafa artık oturup mevzuları enine boyuna sağlıklı bir şekilde tartışamıyoruz da. Sebep o ya da bu. Farketmiyor.

Pembe tablolar çizenler var. Bir de onlara muhalefet ettiğini zannederek bir şey yaptığını sananlar. Mevzu ikisinin ki de değil hâlbuki. Bir tane yerli otomobili, yüzde yüz yerli bir tane cep telefonu markası, bir tane ağır sanayi ihraç ürününüz olmayacak. Hastanedeki temizlik aracı bile ithal olacak. Ondan sonra da “eee, biz bölgenin lideriyiz, biz dünya lideriyiz!” diyeceksiniz. Bu ancak masallarda olur. Bir lamba ya da bir hazine bulunca zengin olabilenler sadece masal kahramanlarıdır. AVM’lerin, adliye saraylarının, otoyolların ve kat kat rezidansların, binaların artmasını ilerleme zannetmek. Yabancı kredilerle yapılan havaalanlarıyla hava atmak, montajla, ambalajla caka satmak. Bankalardan aylarca borçlanmak suretiyle sıfır otomobil ve ev almayı gelişmeye örnek göstermek. Örnekleri çoğaltmayalım. Şahsa dayalı güce kanmak, ya da şahsa dayalı muhalefeti icraat saymak! Bırakın bunları, kopun gelin gerçeklere artık….!

Gerçekleri konuşacaksak, öyle devam edelim. Yoksa, kalsın!

Yeni yazılarda buluşuncaya kadar sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hoşcakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Yukarı Çık