Hızlı Başlayan Bir Yıl

yenimedya

İnternet ile birlikte basın yayın, yeni adıyla “medya” çok farklı şekillerde yenilenmeye ve gelişmeye devam ediyor. İnsanların medya araçlarına ulaşmaları daha hızlı ve kolay bir hale geliyor. Ancak gazete, hızla ivme kaydeden bu sürece rağmen bir şekilde yerini korumaya devam ediyor. Gazete ele alındığında, tablet, cep telefonu ve bilgisayarın aksine, haber peşinde koşan muhabirin, dizgiyi yapan editörün, baskıyı yapan matbaacının ve yağmur çamur demeden dağıtımı yapan çalışanın emeğini okurun önüne getirmeyi başarıyor. Yerel ya da ulusal bütün gazetelerde diğer medya araçlarında farklı bir koşuşturmaca, heyecan ve alın teri var. İster evinize ve işyerinize gelen gazete olsun ister bayide satın alınmayı bekleyen olsun, kısaca hepsinin bir hikâyesi var. Bu manada; köşe yazılarımızın sizlere ulaşmasında emeği geçen Gerçek Fethiye gazetemizin tüm ekibine bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum.

Sık olmayan bir usul ile bugün biraz özele girelim. 2015 yılı ile birlikte oldukça yoğun bir sürecin içinde bulduk kendimizi. Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal ilkokulu ve ortaokulumuzda eğitim öğretim yılı birinci dönem sonu çalışmaları sürerken toplantı ve seminerler dizisi başladı. Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğinde Muğla’da yapılan bir haftalık “İnsan Mühendisliği” seminerine katılma fırsatı buldum. Çoğunu daha önce dinlemiş olmakla birlikte eğitim uzmanı Rahim Aladağ’ın kişisel tecrübeleriyle desteklediği güzel sunumundan istifade ettik. Kendisine buradan teşekkürü borç bilirim. Devamında, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Devlet Su İşleri toplantı salonunda 9 saatlik bir dönem sonu değerlendirme toplantısı geldi. Fethiye Kaymakamımız sayın Ekrem Çalık ve İlçe Müdürümüz Hasan Doğan’ın konuşmaları yanı sıra, etkinlik ve projelerde görev alan öğretmenlerimizin ve çeşitlik spor branşlarında dereceye giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi oldukça anlamlıydı. Verimli olduğuna inandığım bu toplantıların ara ara yapılmasının iyi olacağını belirtmeden geçmeyeyim.

Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uygulama otelinde iki gün süren ortaokul müdürlerine yönelik “Soru Hazırlama Teknikleri” kursu diğer haftanın gündemi oldu. Kursun ilk gününün ilk saatlerinde Muğla Milli Eğitim Müdürümüz Tamer Kırbaç’ı doğrusu karşımızda görmeyi ummuyorduk. Kursun zamanlaması için başta mırıldansak da, sonuçta hem il müdürümüz hem de Hanife Yabanlı’nın anlatımı faydalı oldu. Kursun kapanışında ise ilçe milli eğitim müdürümüz Hasan Doğan vardı. Takip eden gün ise karne günüydü. Önce, Menteşe İlkokulunda ilçe dönem sonu karne törenine katıldık. Çocukların heyecanına ortak olduk, sonra da kendi okulumuzda. Takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte karneleri verdik. Muğla’da Atatürk Kır koşusunda birinci ve üçüncü olan öğrencilerimizi ödüllendirdik. On beş günlük bir dinlenme ve yeni tabiriyle şarj olmaları için evlerine gönderdik.

Hafta içinin yoğun hareketliliğinden hafta sonu da nasibini aldı. Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünün final sınavları ile Fethiye Gazeteciler Derneği’nin iki günlük eğitim semineri vardı. Her ikisi de dolu dolu geçti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin’in hibe ve fonlar ile ilgili konuşması ile başlayan seminerde; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer gazetecilik, fotoğraf ve basın dünyasına ilişkin mevzuat çalışmaları ile ilgili sunumlar yaptı. Aslında bu semineri başka bir yazıda değerlendirmeyi planlıyorum. Yazılacak önemli noktalar var. Seminerin gerçekleşmesinde emeği geçen derneğimize ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin çeşitlenerek artmasını bekliyoruz.

Haftaya tekrar güzel konularla tekrar burada buluşabilmek umuduyla sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hoşcakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Yukarı Çık