Tünelin Sonuna Doğru

tunelinsonunadogru

Sevgili dostlar Sanal Ortam köşemizde yeni bir yazıyla daha sizlerle birlikteyiz. Sizlere ulaşmamızda emeği geçen gazete yönetimi başta olmak üzere çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün çok kısa yazmayı planlıyorum. Ülke gündeminde Suriye ve Irak tezkeresi var. Mecliste görüşülecek tezkere; TSK’nın gerektirdiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması, bu kuvvetlerin, hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınmasını içeriyor. Tezkerelerin, özellikle 1 Mart tezkeresinin tartışması geçen on bir yıla rağmen hala sürüyor. Geçmemiş olmasının ne kadar isabetli olduğu ortada. Bu tezkere de ise şartlar biraz daha zorlaştı. Her geçen gün ölen ve yer değiştirmek zorunda kalan insan sayısı artıyor. Şartlar farklı ama amaç değişmiyor. ABD’nin başını çektiği ırkçı emperyalist devletler büyük İsrail projesine bilerek veya bilmeyerek alet oluyor. Bu devletler ile ortak bir harekât Türkiye’nin hiçbir zaman yararına olmamıştır, bunda da olmayacaktır. Ortadoğu’da haritaların değişeceği senaryolarının artık hayali komplo teorisi olmadığı ve açık açık konuşulduğu bir ortamda kararı meclis verecek.

Yerel gündemimizden düşmeyen konulardan birisi olan Göcek Tüneli’nin ikizi olan yeni tünelin yapımında sona yaklaşılıyor. Muğla Milletvekilimiz Ali Boğa’nın ziyaretleri sonrası haberdar olabildiğimiz tünelin aralık ayının ortalarında açma çalışmalarının biteceği belirtiliyor. Her iki yönden geçiş ücreti ödenen mevcut tünel yap işlet devret modeli ile yapıldığı için yenisi ile oluşabilecek hukuki sorunların aşıldığı ve her iki tünelin açılması ile birlikte tek yön için ücret ödeneceği bilgisi var. Olması gereken Türkiye’nin diğer tünelleri gibi ücretsiz olması ancak mevcut durum şimdilik bu. Tünelin ikizinin yapılması için çaba gösteren milletvekillerimize teşekkür etmek lazım. Özellikle her Muğla’ya gelişinde tünel inşaatını ziyaret eden ve süreci basına yansıtan milletvekilimiz Ali Boğa’nın çabalarına ayrı bir yer açmak gerek. Ali Boğa bu bölgenin insanı ve iktidar partisinde. Bu sorumluluğun ağırlığı ile birlikte vatandaş-bürokrasi arasında mekik dokuyor. Tünelin ayrıntıları başta olmak üzere Seki Barajı, Murt Deresi Islahı ve bununla bağlantılı Fethiye Körfezi’nin geleceği, bölgeye kazandırılan-kazandırılması gereken okullar, spor yatırımları ve tesisler ile ilgili önemli konular var. Fethiye ve Seydikemer merkezli Muğla’nın bugünü ve geleceği üzerine milletvekilimiz Ali Boğa ile bir mülakat yapmayı ve önümüzdeki haftalarda bu köşeden sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Kurban bayramı arefesindeyiz. Her bayram, sık sık vurgulanan, dargınların barışması, kırgınlıkların bitmesi, büyüklerin akraba ve eş dostun ziyaret edilmesi temennileri yine var. Ne kadar gerçekleştirebiliyoruz? Ve bunlar için kaç bayram daha fırsatımız olacak acaba? Tekrar buluşuncaya kadar sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum. Hoşcakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Yukarı Çık